19:00

Vellinge FF

Referat: AIF Barrikaden - Vellinge FF

Startelva: Daniel K – Viktor T, Victor L, Matte, Maksym – Alex, Mathias E, Milad, Mohammad Khavari (ny spelare) – Anton, Oskar

Avbytare var Henke som kom in på topp i paus men gick ner i backlinjen de sista 8 minuterna, Simon W som spelade sista 25 (?) som vänsterback men de sista 10 spelade mittback i en trebackslinje, Samuel som spelade sista 10 som höger yttermittfältare och Pontus (skadad på uppvärmningen) och Mohammed Ali som inte spelade alls.

Första halvlek präglades extremt mycket av ställningskrig och det skapades väldigt få målchanser och inte heller många avslut. Vi hade vad jag kunde uppfatta (från min position som försäljare/ entrétagare…) bara två avslut totalt medan de fyra som Vellinge FF hade på mål alla var ytterst lätta byten för Daniel i målet (den 6:e målvakt vi använt oss av i år om vi räknar ihop A- och B-lag!!!). En het chans bjöd första halvlek på och den kom i den 38:e min när en av deras spelare helt omarkerad framför mål efter ett inlägg fick nicken strax utanför. Ska man hitta något lag som i den spelmässigt ytterst jämna första halvleken hade något miniövertag var det nog vi, fr.a. i början.

Om det var jämnt i första halvlek så dominerade Vellinge FF större delen av andra halvlek och trots att de inte skapade några heta chanser så kändes det faktiskt ändå som att det bara var en tidsfråga innan de skulle få hål på oss. Detta ledningsmål skulle dock dröja tills det återstod 13 min av ordinarie speltid. Som så ofta i år, under såväl försäsongsmatcherna som nu senast mot Croatia, så dröjde det inte länge efter att vi hade tappat en ledning förrän det kom ett eller flera mål till i snabb följd. Nu dröjde det 5-6 minuter innan det andra kom men det hade förmodligen följts också av ett tredje mål två minuter senare om inte Victor L dragit ner en spelare på väg att runda (eller i varje fall försöka) Daniel strax utanför straffområdet med målchansutvisning (kallades tidigare frilägesutvisning) som en självklar följd.

Det verkar ju finnas en väldigt djup instinkt i bollsporter att inte bara stå och åse baklängesmål utan hellre ingripa ojust med de konsekvenser det innebär. I handboll är det ju ibland fullständigt obegripligt hur man är villig att i ett försök att hindra ett baklängesmål foular motståndaren på ett sätt som innebär såväl straff som utvisning men även i fotboll funkar det ju oftast så. Det såg väl ut som ett tämligen säkert baklängesmål om inte Victor L ingrpit på det sätt han gjorde men är det värt en avstängning när man redan ligger under med 0-2 och det återstår 6 min av ordinarie speltid?

Totalt sett en rättvis seger för VFF. Spontant tyckte man väl att detta var en av de sämre (den sämsta) insatserna i årets serie från vår sida med fr.a. ett ofta helt uselt passningsspel från helt oattackerade spelare och lite svagare närkampsspel än vanligt men som vår tränare Andy så riktigt påpekade i Sydsvenskan så kan känslan också ha sin grund att vi mötte ett bra lag. Vellinge FF var välorganiserat, hade väldigt rörliga och löpvilliga anfallare, stod inte oss efter när det gällde kämpatag och nötte väl mer eller mindre ner oss.

Statistik: Hörnor: 3-4 Avslut på mål: 3-10 Avslut utanför: 2-6